Pekanriekstu pīrāgs

Intro nr.1. Jau kādu laiku eksperimentēju ar garšām un ingredientiem, meklējot to kūku, ko uzgatavot savā dzimšanas dienā. Tipiski, ka šim nolūkam galu galā izvēlējos nekad vēl nemēģinātu recepti. Diezgan drosmīgi šo publicēt, jo pagaršojis vēl neviens nav un līdz ar to atsauksmes arī vēl nevienas nav. Galvenais, ka izskatās daudz maz ciešami.

Intro nr. 2. Cepeškrāsns man nav, līdz ar to atkrīt visas ceptās kūkas. Otrs būtisks aspekts – aizvien vairāk pievēršu vērību tam, lai uzturā pēc iespējas mazāk tiktu uzņemtas tukšas un bezvērtīgas kalorijas, tādēļ no svara bija arī tas, ka pagatavotais brīnums ir ne vien gards, bet arī relatīvi veselīgs un vērtīgs no uzturvērtības viedokļa.

Photo_13

No ievadiem pie darbiem. Mana izvēle krita uz pekanriekstu pīrāgu. Iedvesmu smēlos šeit

Pamatam nepieciešams:

– valrieksti – 2 tases,

– kokosriekstu skaidiņas – 1 tase,

– dateles – 3 tases.

Visu blenderī iekšā un samaļ, līdz viendabīgs. Ar iegūto masu izklāj pamatu traukā, kurā iecerēts pīrāgu gataavot. Liekam malā.

Virskārtai nepieciešams:

– rozīnes – 1 tase,

– pekanrieksti (mērcēti 15 min) – 1 tase;

– ūdens – 2/3 tases;

– malts muskatrieksts – 1 tējkarote;

– agaves sīrups (medus vai kļavu sīrups) – 1/3 tases;

– vaniļas esence – 1 tējkarote;

– sāls – 1 tējkarote.

Blenderī iekšā, samaļ, līdz viendabīgs, un krāmē virsū pamatam. Rotā ar pāri palikušajiem pekanriekstiem. 

Vismaz 5 stundas jānotur saldētāvā, pirms pasniegšanas 10 minūtes iepriekš izņem, lai atlaižas. 

Labu apetīti!

About gunaom

Time is never an issue, it's what we do with it. Skatīt visus gunaom rakstus

2 responses to “Pekanriekstu pīrāgs

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: